Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2019

У Житомирі автокрадія засуджено до 5 років позбавлення волі та сплати потерпілій завданої матеріальної шкоди на суму понад 128 тис грн

Житомирською місцевою прокуратурою здійснено публічне обвинувачення стосовно житомирянина, який незаконно заволодів транспортним засобом.
Вироком Богунського районного суду міста Житомира особу визнано винним у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 289 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років без конфіскації майна та зобовязано сплатити на користь держави 3,9 тис грн – суму процесуальних витрат, повязаних із залученням  експертів.
Крім цього, задоволено цивільний позов потерпілої щодо відшкодування матеріальної шкоди на суму 128, 4 тис грн.
Судовим слідством установлено, що 38-річний місцевий житель, раніше неодноразово судимий за крадіжки, черговий  злочин скоїв у травні 2018 року. Будучи у стані алкогольного сп’яніння, викрав у свого роботодавця ключі від автомобіля марки «Volkswagen» моделі «Passat» та поїхав кататися разом із своїм знайомим.
Щоправда, далеко заїхати на викраденому авто не вдалося: поблизу супермаркету не справився із керуванням та врізався у стовп. Там і був затриманий патрульною поліцією.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2208