Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2019

У Житомирі за апеляцією прокуратури до 6 місяців арешту засуджено чоловіка, який у стані алкогольного сп’яніння побив медсестру швидкої допомоги

За апеляційною скаргою Житомирської місцевої прокуратури особі, визнаній судом винним у скоєнні хуліганських дій, призначено реальне покарання у виді арешту строком на 6 місяців.
Таким чином, доводи прокурора щодо призначення особі суворішого покарання Житомирський апеляційний суд визнав обґрунтованими та скасував вирок суду першої інстанції у частині призначення покарання.
Апеляційним судом постановлено новий вирок, яким призначено винному покарання за ч. 1 ст. 296 КК України у виді арешту строком на 6 місяців.
Установлено, що інцидент, унаслідок якого потерпіла медсестра, стався у Житомирі, у червні 2017 року.
 Житель Житомира, 1965 року народження, під час транспортування його у кареті швидкої допомоги, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на грунті раптово виниклих неприязних стосунків, почав ображати брутальною лайкою медсестру, яка надавала йому невідкладну допомогу, після чого ще й завдав їй декілька ударів.
Такими хуліганськими діями медсестрі заподіяно легкі тілесні ушкодження.
Вироком  Корольовського районного суду міста Житомира особу визнано винним та призначено покарання у виді обмеження волі строком на один рік з випробуванням.
Однак прокурор не погодився із таким вироком, вважаючи його мяким, та довів в апеляційній інстанції застосування реального покарання.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1686