Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2019

У Житомирі засуджено до умовного покарання місцевого жителя, який, будучи у нетверезому стані, «замінував» під’їзд житлового будинку

Житомирською місцевою прокуратурою здійснено публічне  обвинувачення у справі щодо завідомо неправдивого повідомлення про замінування житлового будинку у місті Житомирі, яке надійшло від місцевого жителя.
За результатом розгляду справи вироком Богунського районного суду міста Житомира від 04.12.2019 затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим та визнано особу винним у вчиненні злочину за  ч. 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками).
За скоєний злочин вироком суду, з урахуванням щирого каяття обвинуваченого, відсутності в нього судимостей та інших стягнень, призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі умовно, з іспитовим строком на один рік.
Також судом стягнуто із засудженого на користь держави процесуальні витрати на суму понад 5 тис грн за проведення державним науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України експертиз.
Обставини справи: наприкінці квітня цього року 25-річний житомирянин, працівник торговельного закладу, будучи у стані алкогольного сп’яніння, з метою порушення нормального ритму та функціонування житлового будинку, внесення елементу дезорганізації, зателефонував із власного мобільного телефону оператору служби «102» та повідомив неправдиву інформацію про те, що у під’їзді закінчено підготовку вибуху.
Для перевірки повідомлення залучалися спеціальні служби та підрозділи поліції, якими проведено евакуацію мешканців будинку. За результатами обстеження території будинку будь-яких підозрілих предметів не виявлено, а чоловіка затримано неподалік будинку в стані алкогольного сп’яніння.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2076