Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2019

У Ружинському районі прокуратурою повернуто до державної власності земельну ділянку водного фонду на території Вербівської сільської ради площею понад 119 га вартістю більше 20 млн грн

Органи прокуратури Житомирщини, з метою захисту державних інтересів,  продовжують вживати заходи представницького характеру щодо припинення незаконного користування земельними  ділянками водного фонду.
Зокрема, Бердичівською місцевою прокуратурою заявлено позов про припинення права користування земельною ділянкою водного фонду площею 119,3 га на території Вербівської сільської ради Ружинського району та зобов’язання повернути став до державної власності.
Рішенням господарського суду Житомирської області від 04.12.2019 позов задоволено у повному обсязі.
Йдеться про те, що під час приватизації державного підприємства (1999 рік) до статутного капіталу новоствореного сільськогосподарського відкритого акціонерного товариства не увійшли водні обєкти, які належать до державної власності та не підлягають приватизації.
Проте акціонерне товариство (згодом товариство з додатковою відповідальністю) продовжувало протиправно користуватися ставом площею 119,3 га вартістю понад 20 млн грн. Саме цей став свого часу, за рішенням сесії Ружинської райради, було надано у постійне користування для риборозведення на промисловій основі державному підприємству ще до початку приватизації та зміни форми власності.
Відповідно до чинного законодавства, приватне товариство не може набути  права постійного користування земельною ділянкою без встановлення строку, яка перебуває у державній чи комунальній власності.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1863