Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2019

На Житомирщині судитимуть водія вантажного автомобіля, який спричинив дорожньо-транспортну подію, унаслідок чого загинуло 9 та травмовано 16 пасажирів автобуса

    Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування кримінального провадження за фактом дорожньо-транспортної події на автодорозі «Київ-Чоп» поблизу с. Пилиповичі Новоград-Волинського району, унаслідок чого загинуло 9 осіб та 16 травмовано.
    У вівторок, 17 грудня 2019 року, прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб) КК України стосовно водія вантажного автомобіля DAF з напівпричепом (цистерна з газом).
    Органом досудового розслідування зібрано матеріали, на підставі яких водія обвинувачують у тому, що він, будучи неуважним до дорожньої обстановки та її змін, спричинив смертельну дорожньо-транспортну подію.
    Обставини справи: у вересні цього року, близько 22.30 год, на 250 км автодороги «Київ-Чоп» (між селами Великий Молодьків та Пилиповичі Новоград-Волинського району) водій автомобіля DAF з напівпричепом (цистерна з газом), рухаючись у напрямку Житомира, не впорався із керуванням та здійснив наїзд на задню частину автобуса «Neoplan 316», який був припаркований на узбіччі та частково на правій смузі руху автодороги.
    Унаслідок дорожньо-транспортної події 9 пасажирів автобуса загинули на місці, ще 16 осіб, у тому числі водій вантажного автомобіля, одержали травми  різної тяжкості.
    Досудове розслідування проводило слідче управління ГУ Нацполіції в Житомирській області.
    Справу розглядатиме Новоград-Волинський міськрайонний суд. Публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура Житомирської області.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1523