Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2019

У прокуратурі Житомирської області відбувся семінар з питань підтримання публічного обвинувачення у суді (ФОТО)

   
    У середу, 18 грудня 2019 року, у прокуратурі Житомирської області відбувся семінар, на якому розглянули актуальні питання кримінального судочинства.
      У семінарі взяли участь і виступили викладачі відділу підготовки прокурорів з підтримання публічного обвинувачення в суді Національної академії прокуратури України Олена Полегенька та Аревік Абрамянц, начальник відділу підтримання обвинувачення у суді прокуратури області Юрій Козлов.
   Семінар проводився для керівників місцевих прокуратур, їх заступників та прокурорів, які підтримують обвинувачення у суді.
  Відкриваючи семінар, начальник відділу підтримання обвинувачення у суді прокуратури області Юрій Козлов підкреслив необхідність вивчення актуальної практики Касаційного кримінального суду та Великої Палати Верховного Суду, а також рішень Європейського суду з прав людини.
  На семінарі виступила викладач відділу підготовки прокурорів з підтримання публічного обвинувачення в суді Національної академії прокуратури України Аревік Абрамянц, яка зупинилася на практиці суду касаційної інстанції, а також Європейського суду з прав людини, при обранні, продовженні та зміні запобіжного заходу.
      ЇЇ колега, Олена Полегенька, акцентувала увагу на актуальній судовій практиці звільнення осіб від кримінальної відповідальності.
      У виступах керівника структурного підрозділу Юрія Козлова та прокурора відділу прокуратури області Дениса Стемковського було висвітлено важливі аспекти оскарження судових рішень у кримінальних провадженнях та проблемні питання дослідження і оцінки доказів.
    Крім цього, учасники семінару обговорили окремі питання практичного застосування норм кримінального права та кримінального процесу.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2662