Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2019

Прокуратура Житомирщини домоглася через суд повернення державі майже 52 га земель водного фонду вартістю понад 9 млн грн

У грудні цього року рішенням господарського суду Житомирської області задоволено позов щодо припинення права користування земельною ділянкою водного фонду площею 51,8 га на території Вчорайшенської сільської ради Ружинського району та зобовязано товариство повернути земельну ділянку до державної власності.
Йдеться про те, що свого часу державне підприємство, відповідно до рішення Ружинської районної ради, набуло у постійне користування для риборозведення на промисловій основі став площею 51,8 га вартістю 9 млн грн, що на території Вчорайшенської сільської ради.
Згодом (у 1999 році) підприємство було приватизоване. До статутного фонду новоствореного сільськогосподарського акціонерного товариства (потім реорганізованого у ТзДВ) не ввійшли водні обєкти, оскільки належать до державної власності та приватизації не підлягають.
Проте товариство продовжувало протиправно користуватися ставом.
З метою захисту державних інтересів, прокуратурою заявлено позов та доведено у суді незаконність використання ставу і зобовязання повернення його до земель державної власності.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1583