Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2019

Прокурор Житомирської області повідомив про підозру адвокату, причетному до скоєння смертельної дорожньо-транспортної події

    У п’ятницю, 20 грудня 2019 року, прокурор Житомирської області Олег Василів повідомив адвокату про підозру у скоєнні дорожньо-транспортної події, унаслідок якої одна людина загинула, а інша отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.
       За версією слідства, підозрюваний, у вересні цього року, керуючи автомобілем «NISSAN QASHQAI» та рухаючись автодорогою сполученням «Житомир-Чернівці» в напрямку до Житомира, проявив неуважність до дорожньої обстановки та не врахував обмежену оглядовість ділянки дороги перед крутим поворотом.
     За таких обставин, розпочавши маневр обгону вантажного автомобіля, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автомобілем «ВАЗ 21063», в якому знаходилося подружжя з Житомирського району.
    Унаслідок зіткнення пасажирка «ВАЗ 21063», 1954 року народження, отримала травми, від яких загинула на місці, її чоловік, 1949 року народження, водій авто, отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.
    Таким чином, з урахуванням достатньо зібраних доказів водію «NISSAN QASHQAI», який є адвокатом, повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.
    Досудове розслідування проводить слідче управління ГУНП в області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.
    Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.
    Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1584