Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2019

Прокурорами Житомирщини цьогоріч пред’явлено позовів на понад 890 млн грн, з яких задоволено вимоги прокурорів майже на 428 млн грн (ФОТО)

Такі підсумкові цифри діяльності органів прокуратури області поточного року назвала заступник прокурора області Роксолана Гребенюк на оперативній нараді, на якій обговорено актуальні питання представницької діяльності та протидії корупції органів прокуратури області відповідно до нових стандартів.
«За результатами вжитих прокурорами заходів представницького характеру у сфері землекористування прокуратура Житомирщини займає четверте місце у державі. Усього цьогоріч за позовами органів прокуратури  повернуто 1891 га землі», - назвала конкретні цифри Роксолана Гребенюк.
У своєму виступі заступник прокурора області назвала також факти, що стосувалися інших напрямів представницької діяльності. Зокрема, за результатами моніторингу законності судових рішень здійснено вступ у розгляд 5 справ, чим попереджено вибуття державних коштів та власності на 224 млн грн.
Разом з цим, прокурор зосередила увагу присутніх саме на наявності проблемних питань, які потребують невідкладного вирішення.
Серед таких – посилення ефективності захисту інтересів держави у сфері земельних відносин. Особливої уваги потребують випадки самовільного захоплення земель сільськогосподарськими виробниками. Площа таких земель останнім часом щороку збільшується.
«І надалі нашим пріоритетом є захист і відновлення інтересів держави, порушених внаслідок неефективного використання бюджетних коштів при здійсненні публічних закупівель. У полі зору прокурорів має бути законність витрачання коштів на будівництво, ремонт та утримання автомобільних доріг, при реалізації цільових програм у сфері охорони здоров’я, житлово-комунального господарства, природокористування», - окреслила завдання Роксолана Гребенюк.
На нараді проаналізовано роботу і щодо протидії корупції поза межами кримінального провадження. Зазначено, що з початку року прокурорами забезпечено участь у розгляді судами більше 360 справ за протоколами про правопорушення, пов’язані з корупцією. За їх результатами до відповідальності притягнуто 123 особи.
Однак заступник прокурора області наголосила, що на порушення у бюджетній сфері необхідно активніше реагувати як представницькими засобами, так і шляхом внесення подань у порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції».
Також на нараді було заслухано окремих керівників місцевих прокуратур щодо посилення роботи із зазначеного напряму.
За результатами оперативної наради прийнято рішення щодо вжиття додаткових заходів для забезпечення ефективності та результативності  представницької діяльності та протидії корупції органів прокуратури області відповідно до нових стандартів.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1587