Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2019

Прокурор Житомирської області відвідав установу виконання покарань та здійснив особистий прийом засуджених і ув’язнених (ФОТО)

   
Прокурор Житомирської області продовжує ознайомлення із побутовими умовами та вивчення стану законності в установах виконання покарань та виправних колоніях області.
     Як нещодавно повідомлялося, 11.12.2019 керівник обласного відомства Олег Василів відвідав державну установу «Бердичівська виправна колонія (№70)» та перевірив стан дотримання конституційних прав засуджених осіб, які відбувають покарання.
    У суботу, 21 грудня 2019 року, прокурор області Олег Василів відвідав державну установу «Житомирська установа виконання покарань (№8)».
    У ході візиту, у супроводі начальника установи Петра Тітовця прокурор області відвідав приміщення сектора для тримання чоловіків, засуджених до довічного позбавлення волі, приміщення для утримання ув’язнених, харчоблок установи, комунально - побутові  об’єкти.
    Після обходу установи виконання покарань Олег Василів здійснив прийом засуджених та увязнених.
    На особистий прийом прокурора області звернулися 5 осіб. Їхні звернення стосувалися окремих питань кримінального та кримінального процесуального законодавства України.
    На усі звернення та запитання надано відповідні роз’яснення норм чинного кримінального та кримінально – процесуального законодавства України.
    В ході особистого прийому та обходу установи виконання покарань скарг ув’язнених на порушення їх прав, у тому числі щодо умов тримання, не надходило.    
    Разом із прокурором області установу також відвідали заступник прокурора області Віталій Мякішев, начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури області Артем Івков та керівник Житомирської місцевої прокуратури Іван Островський.
    Прокурор області Олег Василів і надалі приділятиме належну увагу питанню додержання прав засуджених та здійснення контролю за забезпеченням належних побутових умов в установах виконання покарань. Цього ж вимагає і від відповідних керівників місцевих прокуратур.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1838