Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2019

У Ружинському районі прокуратурою повернуто ще один став площею понад 180 га вартістю понад 30 млн грн, що на території Прибережненської сільської ради

Рішенням господарського суду Житомирської області 09.12.2019 задоволено позов Бердичівської місцевої прокуратури та припинено право користування земельною ділянкою водного фонду площею 181,3 га на території Прибережненської сільської ради Ружинського району, а також зобовязано повернути став до державної власності.
Установлено, що під час приватизації державного підприємства до статутного капіталу новоствореного сільськогосподарського відкритого акціонерного товариства не увійшли водні обєкти, які належать до державної власності та не підлягають приватизації.
Однак акціонерне товариство (згодом реорганізоване у ТзДВ) продовжувало протиправно користуватися ставом площею 181,3 га вартістю понад 30 млн грн. Ця водойма, за рішенням сесії Ружинської районної ради,  була надана у постійне користування державному підприємству для риборозведення на  промисловій основі.
Оскільки товариство є приватним, а не підприємством державної чи комунальної форми власності, воно позбавлене можливості набути право постійного користування земельною ділянкою водного фонду, яка перебуває у державній чи комунальній власності, без встановлення строку.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1604