Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2019

У Коростенській місцевій прокуратурі на координаційній нараді правоохоронних органів обговорили шляхи посилення запобігання і протидії злочинності (ФОТО)

    У понеділок, 23 грудня 2019 року, керівник Коростенської місцевої прокуратури Андрій Мамкута  провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів Коростенського, Овруцького, Олевського, Лугинського та Народицького районів, які підпадають під юрисдикцію Коростенської місцевої прокуратури.
    На нараді обговорено стан протидії злочинності, забезпечення законності та правопорядку на території зазначених районів, а також шляхи посилення роботи з цього напряму.
    У роботі наради взяли участь і виступили начальник Коростенського ВП ГУНП в області Михайло Старовойт, начальник державної установи «Коростенська виправна колонія (№71)» Олександр Нікітчук та представники органів влади.  
    Керівник місцевої прокуратури, відкриваючи нараду, зазначив, що завдяки спільній роботі правоохоронців та інших державних інституцій досягнуто певних позитивних результатів. Зокрема, у Єдиному реєстрі досудових розслідувань протягом поточного року зареєстровано понад 3200 кримінальних правопорушень, що майже на 850 менше, ніж за минулий рік. 
    Не лише суттєво зменшилася кількість окремих видів злочинів, а й збільшився відсоток розкритих злочинів та кількість скерованих до суду обвинувальних актів.
    Разом з цим, Андрій Мамкута зосередив увагу учасників наради на проблемних питаннях, вирішення яких вимагає суттєвої активізації спільних зусиль правоохоронних органів.
    Серед таких - протидія злочинам проти власності та злочинам проти життя і здоров’я особи, злочинам, пов’язаним з використанням бюджетних коштів, у сфері раціонального розпорядження державною і комунальною власністю, корупційним злочинам, у сферах земельних відносин та лісокористування.
    На нараді також обговорено й інші проблемні питання, які потребують негайного вирішення, зокрема, вжиття заходів до припинення функціонування розповсюджувачів лотерей, гральних закладів.
    Невідкладної активізації потребує вжиття заходів до зменшення злочинності серед неповнолітніх на території Лугинського району, запобігання вчиненню злочинів на території Державної установи «Коростенська виправна колонія (№71)» тощо.
    Підсумовуючи роботу координаційної наради, Андрій Мамкута наголосив, що  забезпечення законності та правопорядку в регіоні – це спільне завдання правоохоронців, органів державної влади і місцевого самоврядування, та закликав до спільних, злагоджених  дій.
    За результатами наради, з урахуванням пропозицій учасників наради, розроблено скоординовані заходи, з метою усунення негативних тенденцій у регіоні.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 300