Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2020

На Житомирщині правоохоронця обвинувачують у скоєнні смертельної дорожньо-транспортної події

Прокуратурою Житомирської області 11 січня 2020 року затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом скоєння поліцейським роти особливого призначення ГУНП в області смертельної дорожньо-транспортної події, кваліфікованої за ч. 2 ст. 286 КК України.
Дорожньо-транспортна подія сталася у серпні 2018 року на автодорозі сполученням «Київ-Ковель» - с. Миколаївка Ємільчинського району.
За версією слідства, поліцейський, 1990 року народження, перебуваючи поза службою, керуючи автомобілем марки «Volkswagen», рухаючись  у темну пору доби грунтовою дорогою, не вибрав безпечної швидкості та виїхав на праве узбіччя проїзної частини, де зіткнувся із деревом.
Унаслідок дорожньо-транспортної події один із пасажирів – 54-річний місцевий житель, помер на місці, інший – 56-річний батько водія, отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до районної лікарні.
Справу розглядатиме Олевський районний суд. Публічне обвинувачення забезпечуватиме прокуратура Житомирської області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1975