Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2020

На Житомирщині прокуратура вимагає максимального покарання – 8 років позбавлення волі водію, який на несправному автомобілі скоїв смертельну дорожньо-транспортну подію

Прокуратурою Житомирської області здійснено публічне обвинувачення у справі за фактом скоєння жителем міста Коростеня дорожньо-транспортної події, унаслідок якої загинула пасажирка зустрічного автомобіля.
 Смертельна дорожньо-транспортна подія сталася у жовтні 2018 року. 
Судовим розслідуванням установлено, що неодноразово судимий житель Коростеня, 1986 року народження, грубо порушив вимоги Правил дорожнього руху України.
 Зокрема, не маючи при собі посвідчення водія та реєстраційних документів на транспортний засіб, сів за кермо «ЗІЛ 131», знаючи, що вантажний автомобіль був технічно несправний (демонтована гальмівна камера лівого колеса та інше). Рухаючись у темну пору року по вул. с. Вигів Коростенського району, без увімкнених фар, займаючи одночасно дві смуги  руху, спричинив зіткнення із зустрічним легковим автомобілем.
Унаслідок зіткнення пасажирка легковика отримала тяжкі тілесні ушкодження, від яких загинула на місці.
У ході досудового розслідування підозрюваний не виконав вимог запобіжного заходу у виді домашнього арешту та залишив місце проживання, у звязку з чим його було оголошено у розшук. Після затримання патрульною поліцією у Києві підозрюваному застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
Вироком Коростенського міськрайонного суду від 10.01.2020 особу визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 286 та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.
Однак сторона обвинувачення вважає, що таке покарання не відповідає тяжкості скоєного злочину та особі обвинуваченого.
З огляду на мякість покарання, прокуратурою Житомирської області готується апеляційна скарга на вирок суду першої інстанції та призначення суворішого, максимального покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1739