Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2020

На Житомирщині органи прокуратури вважають за необхідне посилити діяльність міжвідомчої робочої групи з протидії незаконним порубкам лісу та збуту лісопродукції на території Олевського району

За дорученням прокурора Житомирської області Олега Василіва  Коростенською місцевою прокуратурою проведено 14.01.2020 засідання міжвідомчої робочої групи з протидії незаконній вирубці лісу, крадіжкам лісу, а також незаконному придбанню або збуту лісопродукції, завідомо здобутої злочинним шляхом на території Олевського району.

У заході взяли участь: керівництво Олевської міської та районної рад, райдержадміністрації, а також територіального відділення поліції, Овруцького відділу УСБУ в області, місцевого відділу державної прикордонної служби, Олевського районного сектору Управління ДСНС в області, Олевського та Білокоровицького державних лісогосподарських підприємств, та інших представників органів державної влади і місцевого самоврядування.

З інформацією виступив заступник керівника Коростенської місцевої прокуратури Іван Терновий, який повідомив, що за процесуального керівництва місцевої прокуратури у 2019 році Олевським відділенням поліції розпочато 26 кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки лісу, за ст. 246 КК України, 21 з них - за повідомленнями місцевих лісгоспів району. За фактами крадіжок лісу розпочато 13 кримінальних проваджень за ст. 185 КК України та 8 проваджень за фактами придбання або збуту лісопродукції, завідомо здобутої злочинним шляхом, за ст. 198 КК України.

 «За результатами досудового розслідування кримінальних проваджень цієї категорії місцевою прокуратурою минулого року затверджено та скеровано до суду 12 обвинувальних актів, 8 з яких - з угодою про визнання винуватості. Судами засуджено 5 осіб у 5 кримінальних провадженнях. Відшкодовано збитків державі на суму понад 36 тис грн», - навів конкретні цифри Іван Терновий.

Однак заходи, вжиті правоохоронцями, не є достатніми для викорінення фактів незаконних порубок та збуту лісопродукції.

З огляду на це, на засіданні не лише обговорено стан роботи з протидії такому негативному явищу, а й оперативну обстановку у районі та здійснення контролю щодо охорони лісових ресурсів на підпорядкованій території.

Проаналізувавши проблемні питання щодо розкриття і розслідування злочинів у вказаній сфері, учасники засідання підтримали позицію місцевої прокуратури щодо необхідності вжиття додаткових заходів та посилення роботи міжвідомчої групи з протидії незаконним вирубкам лісу та збуту лісопродукції на території Олевського району.

З метою виявлення та документування фактів незаконної порубки та крадіжок лісу, а також незаконного придбання або збуту лісопродукції, вирішено активізувати проведення рейдових перевірок лісових масивів на території Олевського району, які проводяться правоохоронцями спільно з контролюючими органами.

Заступник керівника місцевої прокуратури Іван Терновий наголосив на важливості залучення до співпраці з міжвідомчою групою голів ОТГ та старост сіл, які володіють ситуацією на місцях.

Також на нараді одностайно вирішили щодо необхідності вжиття комплексних дієвих заходів для припинення злочинів у сфері лісокористування.

За результатами наради, з урахуванням пропозицій учасників міжвідомчої робочої групи, розроблено скоординовані заходи на поточний 2020 рік, спрямовані на усунення негативних тенденцій у районі.

Спільна робота міжвідомчої робочої групи з протидії незаконній вирубці лісу, крадіжок лісу, а також незаконному придбанню або збуту лісопродукції, завідомо здобутої злочинним шляхом триває та надалі перебуватиме під постійним контролем правоохоронних та контролюючих органів.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, на виконання доручення прокурора Житомирської області посилено та активізовано спільну роботу прокуратури та правоохоронних органів і органів державного контролю з протидії незаконному видобування бурштину та протиправній діяльності автозаправних станцій. 


Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1595