Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2020

На Житомирщині двох осіб, підозрюваних у торгівлі людьми, триматимуть під вартою, ще одного підозрюваного у незаконному поводженні зі зброєю - під цілодобовим домашнім арештом

    У п’ятницю, 17 січня 2020 року, прокуратурою Житомирської області забезпечено розгляд клопотань щодо застосування запобіжних заходів групі осіб, двох з яких підозрюють у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) КК України, ще одного – за ч. 1. ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами) КК України.
    Ухвалами Корольовського районного суду міста Житомира двом підозрюваним у торгівлі людьми застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави, третьому фігуранту справи, підозрюваному у  незаконному поводженні зі зброєю та бойовими припасами, застосовано запобіжний засіб у виді цілодобового домашнього арешту.
    Як повідомлялося раніше, злочинні дії фігурантів справи, під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області, викрито слідчими СУ, співробітниками управління карного розшуку ГУНП в області та територіального підрозділу Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Нацполіції України.
    За версією слідства, підозрювані насильно утримували громадян, віком від 20 до 50 років, застосовуючи до них фізичне і психологічне насильство, та використовували їх на будівельних роботах (попередньо завербувавши, а потім відібравши особисті документи).
    Також у побутових приміщеннях, де утримувалися громадяни, під час обшуків виявлено холодну вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухівку.
    Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить СУ ГУНП в області. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1742