Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2020

На Житомирщині прокуратура оскаржує запобіжний захід у виді домашнього арешту водію, підозрюваному у скоєнні смертельної дорожньо-транспортної події, наполягаючи на застосуванні тримання під вартою

У понеділок, 20 січня 2020 року, Новоград-Волинською місцевою прокуратурою подано до апеляційного суду Житомирської області скаргу на ухвалу суду першої інстанції щодо застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту у нічну пору доби підозрюваному у скоєнні смертельної дорожньо-транспортної події.
Водія автопоїзда підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2. ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого).
Трагічна подія сталася 13 січня 2020 року неподалік села Курного Пулинського району.
Рухаючись по автодорозі Київ-Чоп у напрямку Житомира, 47-річний водій автопоїзда з тягачем, не переконавшись у безпечній обстановці на дорозі, змінив напрям руху, унаслідок чого допустив наїзд на пішохода, який стояв на узбіччі. Від одержаних травм пішохід загинув на місці ДТП.
У ході досудового розслідування подано клопотання щодо застосування підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Однак ухвалою Червоноармійського районного суду особі застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту у нічну пору доби.
Новоград-Волинська місцева прокуратура, з огляду на тяжкість скоєного кримінального правопорушення, не погодилася із таким рішенням, подавши скаргу до апеляційної інстанції. Наразі скарга прийнята апеляційним судом Житомирської області до провадження.
Досудове розслідування проводить Пулинський відділ поліції. Процесуальне керівництво здійснює Новоград-Волинська місцева прокуратура.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1290