Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2020

На Житомирщині прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох «чорних лісорубів», які скоїли порубку дубів

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою скеровано до суду  обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки дерев, скоєної жителями Рівненської області у Ємільчинському лісогосподарстві.
За версією слідства, троє жителів міста Сарни Рівненської області, за попередньою змовою, прибувши 9.10.2019 на автомобілі марки «MERCEDES-BENZ» на територію державного підприємства «Ємільчинське лісове господарство», незаконно, без спеціального дозволу (лісорубного квитка), за допомогою власних бензопил зрізали дерева породи дуб.
У подальшому, розкряжувавши дерева, завантажили колоди дубу до свого автомобіля для вивезення із лісництва та використання у власних потребах.
Такими протиправними діями «чорні лісоруби» спричинили державному лісництву шкоди майже на 40 тис грн.
Органи прокуратури, дотримуючись принципової позиції щодо злочинів у сфері лісокористування, у ході здійснення процесуального керівництва забезпечили оперативне, повне і неупереджене досудове розслідування.
Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 246 (незаконна порубка, перевезення лісу, вчинена за попередньою змовою групою осіб) КК України прийнято до провадження Ємільчинським районним судом.
Забезпечуючи публічне обвинувачення у суді, місцева прокуратура наполягатиме на максимальному покаранні за скоєне кримінальне правопорушення.
Санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1962