Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2020

Житомирщина: повідомлено про підозру ще одному фігуранту кримінального провадження щодо заволодіння бюджетними коштами на суму понад 440 тис грн

Коростишівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживань, що призвели до заволодіння бюджетними коштами на суму понад 440 тис грн.
Наразі, за погодженням із Коростишівською місцевою прокуратурою, ще одному фігуранту справи, директору товариства повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 4. ст. 191 (заволодіння майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.  
Як повідомлялося раніше, кримінальні правопорушення скоєні під час будівництва мосту через річку Ірша у селі Рижани Хорошівського району.
За версією слідства, директор товариства з обмеженою відповідальністю, яке виконувало будівельні роботи протягом 2016-2017 років, за попередньою змовою з посадовою особою Служби автомобільних доріг в області, відобразив в актах приймання-передачі завищені обсяги виконаних робіт та вартість використаних матеріалів.
Унаслідок протиправних дій підрядник заволодів бюджетними коштами на суму 442,8 тис грн.
Нагадаємо, 21.01.2020 повідомлено про підозру у скоєнні злочину двом іншим фігурантам справи: заступнику начальника Служби автомобільних доріг в області - за ч.2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) КК України та колишньому інженеру відділу якості цієї установи – за ч. 5 ст. 27 (пособництво), ч. 4. ст. 191 (заволодіння майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.  
Зловживання бюджетними коштами викрито прокуратурою за оперативного супроводу УСБУ в області та Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України в області.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить Коростишівський відділ поліції ГУНП в області, процесуальне  керівництво здійснює Коростишівська місцева прокуратура.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2184