Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2020

У прокуратурі Житомирщини обговорили результати роботи за 2019 рік та визначили головні пріоритети відомства на найближчий період

    
У п'ятницю, 24 січня 2020 року, прокурор Житомирської області Олег Василів провів оперативну нараду, на якій обговорили підсумки роботи органів прокуратури області у 2019 році та визначили першочергові завдання на найближчий період.
    У нараді взяли участь і виступили перший заступник прокурора області Мирослав Пацкан, заступники прокурора області  Олег Мостиховський, Роксолана Гребенюк, Віталій Мякішев, а також працівники апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур та їх заступники. 
    Відкриваючи нараду, прокурор області Олег Василів зазначив, що торік реалізовано комплекс заходів щодо поліпшення стану законності у регіоні. З метою розв’язання проблемних і актуальних питань у прокуратурі області організовано та проведено низку координаційних та інших спільних нарад, забезпечено функціонування 13 міжвідомчих робочих груп.
    Серед позитивних досягнень – зменшення загального числа кримінальних правопорушень та умисних вбивств.
    За процесуального керівництва прокурорів забезпечено скерування до суду понад 4 тисяч кримінальних проваджень. У тому числі направлено більше 130 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях на пріоритетних напрямах, зокрема, 57  - про корупційні правопорушення, 29 – про злочини, вчинені у бюджетній системі, 8 – у сфері земельних правовідносиин, 24 – за фактами розкрадання лісових ресурсів та 15 – щодо порушень правил охорони або використання надр під час незаконного видобування бурштину.
    Минулоріч викрито 9 організованих злочинних угруповань, у тому числі у сфері лісо- і надрокористування та незаконного зайняття гральним бізнесом.
    За результатами прокурорського реагування на порушення законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру скасовано і змінено 18 актів, звільнено 8 незаконно утримуваних засуджених, притягнуто до відповідальності 219 службових осіб.
    Активізовано представницьку діяльність на захист інтересів держави. Предявлено позовів на 925 млн грн, майже 820 млн грн з них  – за позовами у земельній сфері, 89 млн грн – у сфері охорони дитинства. Судами задоволено вимоги прокурорів на 254 млн грн, ще 185 млн грн добровільно відшкодовано відповідачами. Повернуто та попереджено незаконну передачу 1,9 тис га земель.
    У виступах першого заступника прокурора області Мирослава Пацкана, заступників прокурора області Роксолани Гребенюк, Олега Мостиховського та Віталія Мякішева були названі конкретні цифри та факти щодо результатів роботи на провідних напрямах діяльності відомства.
    Разом з цим, їхні виступи містили не лише здобутки, а й ретельний аналіз проблемних питань, які потребують невідкладного вирішення. Це, зокрема, викриття кримінальних правопорушень, пов’язаних із зловживанням бюджетними коштами, у сфері надрокористування, відшкодування збитків у кримінальних провадженнях, завданих злочинами, забезпечення належного нагляду за додержанням прав і свобод ув’язнених тощо.
    Також на нараді було заслухано пояснення окремих заступників керівників місцевих прокуратур та їхнє бачення щодо вирішення проблемних питань регіону.
    Підсумовуючи роботу оперативної наради, прокурор області Олег Василів наголосив, що головні зусилля мають бути спрямовані на виконання завдань з пріоритетних напрямів діяльності, а саме: захист інтересів держави у сфері землекористування, використання бюджетних коштів та якість виконаних робіт під час ремонту доріг, протидія корупції, викриття та припинення функціонування  нелегальних газозаправок та грального бізнесу.
     «Від усіх вимагаю оперативності, компетентності, відповідальності і якості. Результативність нашої роботи визначатиметься не лише кількісними, а й якісними показниками. Для визначення рівня ефективності за пріоритетними напрямами застосовуватимуться принципово нові стандарти оцінки, розроблені Офісом Генерального прокурора», - націлив колектив відомства на новий формат роботи Олег  Василів.
    За результатами оперативної наради прийнято рішення, в якому розроблені відповідні заходи, спрямовані на виконання завдань.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2879