Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2020

У Житомирі серійного крадія засудили до позбавлення волі строком на 1рік і 8 місяців та сплати потерпілим понад 100 тис грн завданої шкоди

Житомирською місцевою прокуратурою здійснено публічне обвинувачення у справі щодо скоєння місцевим жителем низки крадіжок з автомобілів.
За результатом розгляду справи вироком Богунського районного суду міста Житомира затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим та визнано особу винним у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно).
Вироком суду, з урахуванням щирого каяття обвинуваченого, часткового відшкодування завданих збитків та інших стягнень, призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік 8 місяців.
Також судом, за цивільними позовами потерпілих, зобовязано особу відшкодувати матеріальну шкоду на суму понад 100 тис грн. Крім цього, судом стягнуто із засудженого на користь держави процесуальні витрати на суму понад 3 тис грн за проведення державним центром криміналістичних експертиз.
Обставини справи: 31-річний житомирянин, непрацюючий, раніше судимий за злочини майнового характеру, скоїв серію крадіжок із автомобілів. Зокрема, з червня по жовтень 2019 року, переважно у нічну пору доби, він «обчистив» у Житомирі 25 іномарок (БМВ, Peugeot, Volkswagen, Renault). Розбиваючи скло дверей металевим свердлом, викрадав із салону особисті речі потерпілих, серед яких – ноутбуки, аудіоколонки, спінінги, набори інструментів, перфоратори, електродрилі тощо. 
Частину викрадених речей збув до ломбардів, решту працівники поліції вилучили під час санкціонованого обшуку у його помешканні.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2061