Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2020

У Житомирі до 2-х років обмеження волі засуджено жінку, яка, намагаючись видати себе за «потерпілу», заявила неправдиве повідомлення про злочин та надала неправдиві показання

Житомирською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину та за фактом давання потерпілим завідомо неправдивих показань органу, що здійснює досудове розслідування.
Кримінальна подія сталася у жовтні минулого року. Жителька міста Житомира, 1999 року народження, звернулася до поліції із заявою про викрадення її мобільного телефону приятелькою, яку запросила спільно проживати.
Однак, під час досудового розслідування кримінального провадження за фактом скоєння крадіжки зясувалося, що насправді телефон ніхто не викрадав.
Дівчина вирішила таким чином обмовити приятельку, стосунки з якою переросли у неприязні, та звернулася із заявою про начебто викрадення її власного телефону.
Така спроба звести наклеп на співмешканку закінчився для заявниці притягненням її самої до кримінальної відповідальності.
Вироком Богунського районного суду міста Житомир від 17.01.2020 особу визнано винуватою у вчиненні злочинів за ч.1 ст.383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) і ч.1 ст.384 (завідомо неправдиве показання) КК України та призначено покарання у виді 2-х років обмеження волі, з іспитовим строком на 1 рік.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1664