Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2020

На Житомирщині судитимуть депутата однієї з міських рад, якого обвинувачують у завданні державі збитків на суму понад 625 тис грн

    Коростенською місцевою прокуратурою 28.01.2020 скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, за ч. 2 ст. 364 КК України.
    За версією слідства, у скоєнні кримінального правопорушення обвинувачують депутата однієї з міських рад, який, перебуваючи на посаді директора комунального підприємства, незаконно організував та виконав за допомогою спецтехніки зняття шару грунту, видобувши 1000 м. куб грунтової суміші на земельній ділянці, що в Олевському районі.
    Такими протиправними діями депутат завдав економічним інтересам держави збитків на суму 625,4 тис грн.
    До того ж, усі роботи проводилися без спеціального дозволу на користування надрами та на зняття і перенесення шару грунтового покриву, а також без зміни цільового призначення сільськогосподарських земель.
    Нагадаємо, як повідомлялося раніше, прокурором Житомирської області Олегом Василівим, 20.12.2019, на підставі здобутих належних та достатніх доказів, зібраних органом досудового розслідування, депутату міської ради було повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 364 КК України.
    Під процесуальним керівництвом Коростенської місцевої прокуратури, досудове розслідування проводив Коростенський ВП ГУНП в області.
    Справу, досудове розслідування якої перебувало на контролі керівництва прокуратури області, розглядатиме Олевський районний суд.
    Публічне обвинувачення у справі здійснюватиме Коростенська місцева прокуратура.
    Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1755