Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2020

На Житомирщині лише після втручання прокуратури припинено самовільне використання земельної ділянки та водосховища площею майже 700 га вартістю понад 208 млн грн, що на р. Ірша

Прокуратура Житомирщини продовжує вживати ефективних заходів представницького характеру на захист державних інтересів у сфері землекористування, зокрема, щодо категорії земель водного фонду.
Так, Коростишівською місцевою прокуратурою установлено, що приватний підприємець із серпня 2017 року використовує Іршанське водосховище  загальною площею 691 га, розташоване на річці Ірша Хорошівського району, без належного договору оренди, лише на підставі Режиму рибогосподарської експлуатації водосховища, погодженого Управлінням держагентства рибного господарства в області та Держагентством рибного господарства України.
Зокрема, користувач неправомірно, за відсутності права на земельну ділянку, здійснював підприємницьку діяльність з метою зарибнення, вирощування та вилову риби у водосховищі.
З метою захисту державних інтересів, місцевою прокуратурою заявлено позов про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та водосховища загальною площею 691 га, що поблизу с. Нова Борова Хорошівського району.
Лише після того, як Господарським судом Житомирської області позов прийнятий до провадження та розпочато розгляд справи, Держагентство рибного господарства України скасувало наданий підприємцю Режим рибогосподарської експлуатації водосховища.
Відтак, за втручання прокуратури, із січня 2020 року підприємцем припинено самовільне використання Іршанського водосховища вартістю понад 208 млн грн та здійснення на ньому підприємницької діяльності.
Довідково: Іршанське водосховище розташоване на річці Ірша, яка впадає у річку Тетерів, яка, у свою чергу, є правою притокою річки загальнонаціонального значення - Дніпра, води якого наповнюють Київське водосховище.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1904