Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2020

На Житомирщині керівника приватного підприємства підозрюють в умисному ухиленні від сплати податків на загальну суму 6,5 млн грн

За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, унаслідок чого  державному бюджету завдано збитків на суму 6,5 млн грн. 
У четвер, 30 січня 2020 року, за погодженням із прокуратурою області, фігуранту справи - керівнику місцевого приватного підприємства повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 212  КК України
Службову особу приватного підприємства підозрюють у тому, що     вона впродовж 2017-2018 років шляхом приховування об’єкту оподаткування, відображення у бухгалтерському та податковому обліках завідомо неправдивих відомостей щодо проведення фінансово-господарських операцій з придбання автотранспортних засобів, умисно ухилилась від сплати податків та зборів на загальну суму 6,5 млн грн.
Викрито та задокументовано протиправну господарську діяльність зловмисниці завдяки спільним професійним діям прокуратури Житомирської області, слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Житомирській області та ВБКОЗ УСБУ в області.
На даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу та накладення арешту на майно фігуранта.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1843