Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2020

Житомирщина: у справі про побиття півторарічного малюка дії батька перекваліфіковано за суворішою статтею та повідомлено йому про підозру

За процесуального керівництва Коростишівської місцевої прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом побиття батьком малолітньої дитини, що сталося 27.01.2029 у Малинському районі.
За версією слідства, тілесних ушкоджень дитині завдав 23-річний батько. Свої дії чоловік поясним тим, що його роздратував плач немовляти, яке спочатку гралося, а потім заплакало. Тому він долонею закрив рот малюку і тримав доти, поки той не перестане плакати.
Від насилля дитина втратила свідомість. Врятувала дитину бабуся, яка у ту хвилину зайшла до будинку та викликала екстрену медичну допомогу.
Лікарями у дитини діагностовано стан після гострої асфіксії.
Надавши оцінку зібраним доказам, які вказують на те, що батько своїми умисними діями міг спричинити смерть дитини, процесуальним керівником у даному провадженні змінено правову кваліфікацію кримінального правопорушення з ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України на ч. 2 ст. 15 п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство малолітньої дитини).
У четвер, 30 січня 2020 року, особі повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 15 п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство малолітньої дитини).
Наразі тривають слідчі (розшукові) дії та з’ясовуються усі важливі у кримінальному провадженні обставини.
Досудове розслідування проводить Малинський ВП.
  

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2115