Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2020

У Житомирі подружжя підозрюють у спробі через посередника за неправомірну вигоду на суму 300 доларів США «вирішити» питання щодо виготовлення підробленого паспорта військовослужбовцю-дезертиру (ФОТО)

    У суботу, 1 лютого 2020 року, прокуратурою Житомирської області погоджено повідомлення про підозру двом особам – дружині і чоловіку у скоєнні кримінального правопорушення за ч.4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України (підбурювання іншого співучасника до вчинення злочину, надання неправомірної вигоди службовій особі, за попередньою змовою групою осіб).
    Установлено, що 28-річна житомирянка, аби «легалізувати» дезертирство та відправити за кордон чоловіка-військовослужбовця, який після відпустки (у 2015 році) замість повернення на військову службу тривалий час переховувався на території країни- агресора - Російської Федерації, попросила сприяння іншої особи у виготовленні паспорта громадянина України з вигаданими анкетними даними та фотокарткою чоловіка.
    У подальшому, реалізуючи свій злочинний намір та підбурюючи особу до надання неправомірної вигоди службовій особі Державної міграційної служби України, перерахувала кошти у розмірі 7 250 грн, що еквівалентно 300 доларів США, та надала вигадані анкетні дані і фото чоловіка.
    Однак, чоловіку скористатися підробленим паспортом не вдалося. Під час отримання документу, у суботу, 1 лютого 2020 року, обоє були затримані співробітниками СУ ГУНП в області та УСБУ в області.
    Наразі стосовно двох підозрюваних, затриманих у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про застосування запобіжних заходів.
    Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України здійснює прокуратура Житомирської області, досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області. 
 
Новини прокуратури Житомирщини у соцмережах: Тwitter  https://twitter.com/ZhitProkuratura

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2125