Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2020

На Житомирщині майора медичної служби підозрюють у вимаганні та одержанні від пораненого командира взводу, учасника бойових дій, неправомірної вигоди на суму 1000 доларів США за направлення для встановлення інвалідності (ФОТО)

    Прокуратурою Житомирської області у неділю, 2 лютого 2020 року, погоджено повідомлення про підозру майору медичної служби, співробітнику військового шпиталю у скоєнні кримінального правопорушення за ч.3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням).
    За версією слідства, майор медичної служби військового шпиталю, де на стаціонарному лікуванні перебував командир взводу військової частини, поранений під час бойових дій у зоні проведення ООС, вимагав від військовослужбовця неправомірну вигоду на суму 1000 доларів США за видачу направлення для проходження МСЕК щодо призначення групи інвалідності.
    Викрито майора медичної служби під час одержання неправомірної вигоди 1.02.2020, під процесуальним керівництвом прокуратури області, співробітниками СУ ГУНП в області та УСБУ в області.
    Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.3 ст. 368 КК України здійснює прокуратура області, досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області.
    На даний час вирішується питання щодо застосування підозрюваному запобіжного заходу.
    Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Новини прокуратури Житомирщини у соцмережах: Тwitter  https://twitter.com/ZhitProkuratura

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1877