Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2020

На Житомирщині викрито незаконні земельні оборудки державних реєстраторів, які позбавили понад 80 сельчан права власності на 370 га землі

Коростишівська місцева прокуратура здійснює публічне обвинувачення у справі за фактом зловживання державним реєстратором своїми повноваженнями при наданні публічних послуг, за ч. 1 ст. 365-2  КК України.
Установлено, що державний реєстратор Малинської міської ради, зловживаючи своїми повноваженнями на користь юридичних осіб, незаконно здійснив реєстрацію у Реєстрі прав власності на нерухоме майно про набуття права оренди приватним товариством  земельних ділянок загальною площею 350 га, що на території Климентіївської сільської ради  Баранівського району.
Такими протиправними діями обвинувачений позбавив 73 власників земельних ділянок права розпоряджатися своїми наділами. Крім цього, позбавив такого права і законного орендаря сільгоспугідь, який обробив землю, засіявши сільськогосподарськими культурами вартістю 1,7 млн грн.
Наразі справу розглядає Малинський районний суд.
Коростишівською місцевою прокуратурою 29.01.2020 скеровано  до суду ще один обвинувальний акт щодо державного реєстратора однієї із сільських ради Малинського району, який вчинив аналогічні незаконні оборудки із земельними паями сельчан.
Досудовим розслідуванням установлено, що цей ділок від землі незаконно, за підробленими документами, зареєстрував у Реєстрі прав власності на нерухоме майно за приватним товариством право оренди 21 га землі вартістю 267 тис грн, що на території Морозівської сільської ради Малинського району.
Унаслідок зловживань державного реєстратора 8 власників земельних паїв позбавлені можливості розпоряджатися своїми земельними ділянками.
Справа скерована до Малинського районного суду та прийнята до провадження.
Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді обмеження волі до 3 років з позбавленням права займати певні посади до 10 років.
 
Новини прокуратури Житомирщини у соцмережах: Тwitter  https://twitter.com/ZhitProkuratura

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2219