Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2020

Житомирщина: позицію прокуратури підтримав апеляційний суд та застосував запобіжний захід у виді домашнього арешту одному з підозрюваних у заволодінні бюджетними коштами майже на півмільйона гривень

Житомирським апеляційним судом 31.01.2020 задоволено апеляційну скаргу Коростишівської місцевої прокуратури на рішення суду першої інстанції про відмову у задоволенні клопотання щодо застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту фігуранту кримінального провадження.
Ухвалою Житомирського апеляційного суду скасовано рішення Коростишівського районного суду від 24.01.2020 про відмову у задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу та застосовано домашній арешт підозрюваному – колишньому інженеру Служби автомобільних доріг в області.
Крім цього, у Житомирському апеляційному суді перебувають на розгляді ще дві апеляційні скарги на рішення суду першої інстанції стосовно відмови в обранні запобіжних заходів двом іншим підозрюваним – заступника начальника  Служби автомобільних доріг в області та директора приватного товариства.
Як повідомлялося раніше, кримінальні правопорушення скоєні під час будівництва за бюджетні кошти мосту через річку Ірша у селі Рижани Хорошівського району, яке виконувало протягом 2016-2017 років товариство з обмеженою відповідальністю.
Установлено, що директор цього товариства, за  попередньою змовою з посадовими особами Служби автомобільних доріг в області, відобразив в актах приймання-передачі завищені обсяги виконаних робіт та вартість використаних матеріалів.
Посадові особи Служби автомобільних доріг – заступник начальника та колишній інженер, у свою чергу, не перевіривши відповідність обсягів реально виконаних робіт та вартість матеріалів з відображеними в актах приймання-передачі, підписали офіційні документи, що призвело до завищення вартості та заволодіння бюджетними коштами на суму 442,8 тис грн.
З огляду на категорію скоєного злочину, а саме, заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, процесуальний прокурор, з метою забезпечення повного й неупередженого досудового розслідування, наполягаючи на застосуванні запобіжних заходів усім трьом фігурантам справи, оскаржив рішення Коростишівського районного суду від 24.01.2020, яким відмовлено у застосуванні запобіжного заходу підозрюваним у справі.
 
Новини прокуратури Житомирщини у соцмережах: Тwitter  https://twitter.com/ZhitProkuratura

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1966