Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2020

Керівництво місцевих прокуратур Житомирщини розпочинає виїзні прийоми громадян в об’єднаних територіальних громадах

 
         Діяльність органів прокуратури Житомирської області тісно пов'язана з прийомом громадян, розглядом їх скарг та заяв.
         Слід підкреслити, що процес реформування органів прокуратури зумовлює потребу переосмислити підходи до організації та безпосереднього проведення прийому громадян, як важливого напряму роботи відомства.У цій роботі має беззаперечно діяти такий принцип: кожному громадянину, який звертається до прокуратури, мають бути вимоги чинного законодавства та, за наявності підстав, відновлені порушені права.
         Задля цього прокуратура Житомирської області продовжує забезпечувати виконання вимог ст. 22 Закону України «Про звернення громадян», зокрема, щодо здійснення керівництвом місцевих прокуратур виїзних особистих прийомів громадян за місцем їх проживання.
         Такі прийоми сприятимуть налагодженню взаємного спілкування із жителями регіону, об’єктивному розгляду їх скарг, а також обізнаності з проблемами місцевих громад.
         Крім того, це суттєво полегшить зв'язок між громадянином та прокуратурою, сприятиме реальній можливості потрапити на прийом громадянам з обмеженими фізичними можливостями. До того ж, організація органами прокуратури області таких прийомів сприятиме економії коштів та часу громадян, забезпечить розгляд їх звернень у стислі строки.
         З цією метою керівниками місцевих прокуратур вже у лютому місяці поточного заплановано здійснити виїзди до 20 територіальних громад  Житомирської області.
         Детальніша інформація щодо здійснення таких прийомів керівництвом  місцевих прокуратур, а також графік виїзних прийомів громадян і відповідних об’єднаних територіальних громадах розміщені на офіційному веб-сайті прокуратури області у рубриці “Приймальня громадян” за посиланням: https://zhit.gp.gov.ua/ua/timetable.html

Автор: Лілія Лук’янчук, начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2183