Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2020

На Житомирщині прокуратура через суд припинила неправомірну оренду 11 га сільгоспугідь вартістю понад 2 млн грн, за яку не сплачувалася орендна плата

За втручання органів прокуратури Житомирської області  недобросовісного орендаря зобов’язано повернути у розпорядження держави земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 11 га та вартістю понад 2 млн грн.
Йдеться про те, що у липні 2012 року між Чуднівською районною державною адміністрацією та фізичною особою укладено договір оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення для ведення фермерського господарства загальною площею 11,5 га строком на 20 років.
Однак, Бердичівською місцевою прокуратурою встановлено, що орендар більше року не виконує законодавчо встановлені обов’язки щодо сплати орендних платежів.
З метою захисту державних інтересів місцевою прокуратурою пред’явлено до господарського суду Житомирської області позов про стягнення заборгованості на суму 11 тис грн, розірвання договору оренди земельної ділянки та її повернення у розпорядження держави.
Наразі позов прокурора задоволено у повному обсязі.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2060