Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2020

На Житомирщині керівнику підрозділу податкової служби повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило місцевому бюджету збитків на понад 700 тис грн

Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем службовою особою, що спричинило тяжкі наслідки, скоєне начальником управління по контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС в Житомирській області.
Наразі, за погодженням із прокуратурою Житомирської області, 12.02.2020 особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.
За версією слідства, посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи всупереч інтересам суспільства і держави, організував протиправний механізм видачі дозволів на продаж пального місцевим підприємцям.
Установлено, що протягом червня-серпня 2019 року, порушуючи вимоги чинного законодавства, незважаючи на відсутність у підприємців  необхідних документів, підозрюваним було видано 77 незаконних дозволів для автозаправних станцій в області. Унаслідок протиправних дій податківця місцевому бюджету спричинено збитків на суму понад 704  тис грн.
Злочинні дії посадовця викрили завдяки спільним діям прокуратури, ТУ ДБР в м. Хмельницькому та ВБКОЗ УСБУ у Житомирській області
На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від займаної посади.
Досудове розслідування у кримінальньому провадженні проводить ТУ ДБР в м. Хмельницькому.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2551