Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2020

На Житомирщині, за погодженням із прокуратурою, повідомили про підозру у скоєнні терористичного акту двом учасникам незаконного збройного формування терористичної організації «ДНР»

Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення групою учасників терористичної організації «Донецька Народна Республіка» терористичного акту, що призвів до загибелі людей та заподіяння значної майнової шкоди.
У четвер, 13 лютого 2020 року, за погодженням із процесуальним прокурором, двом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 3 ст. 258, п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 2583 та ч. 2 ст. 260 КК України (терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб, що призвів до заподіяння значної майнової шкоди та загибелі людини; умисне вбивство двох осіб, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб; придбання, носіння та зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу; участь у терористичній організації; участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування).
Внаслідок проведеного значного об’єму гласних та негласних слідчих (розшукових) дій, під час досудового розслідування установлено, що учасники незаконного збройного формування терористичної організації «ДНР», керуючись ідеологічними мотивами та з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, впливу на прийняття рішень та вчинення дій органами державної влади, 26 січня 2015 року вчинили терористичний акт у виді ряду артилерійських обстрілів житлових кварталів міста Авдіївки Донецької області, із застосування РСЗВ «Град».
Вказані дії призвели до загибелі щонайменше двох громадян України -мешканців м. Авдіївка, знищення та руйнування майна місцевого населення, а саме понад 60 житлових квартир у 19 багатоквартирних будинках, а також пошкодження будівлі відділу освіти військово-цивільної адміністрації, будинку дитячої та юнацької творчості, міського архіву, спілки інвалідів тощо внаслідок чого заподіяно значної майнової шкоди на загальну суму більше 17 млн. грн.
На даний час триває досудове розслідування, яке доручено слідчому відділу УСБУ в Житомирській області, оперативний супровід забезпечує відділ контррозвідки цього Управління.
За вчинення особливо тяжких злочинів (ч. 3 ст. 258 та ч. 2 ст. 115 КК України), відповідно до санкцій зазначених статей, передбачено покарання  виді довічного позбавлення волі.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2266