Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2020

Прокуратура Житомирщини виявила незаконне використання Карабачинського водосховища та прибережних земель загальною площею майже 270 га вартістю 25,7 млн грн

Коростишівською місцевою прокуратурою в інтересах держави  заявлено позов про вилучення та повернення водного об'єкту – Карабачинського водосховища і земельних ділянок загальною площею 268,6 га, а також  зобов'язання товариства з обмеженою відповідальністю припинити незаконне користування ними.
Установлено, що одне з місцевих товариств на території  Брусилівської селищної ради незаконно використовує Карабачинське водосховище (площа водного дзеркала 217,3 га) та пять земельних ділянок, відведених для догляду за водосховищем, прибережними захисними смугами і гідротехнічними спорудами, що становить загальну площу 268,6 га вартістю 25,7 млн грн.
Зокрема, підприємство із серпня 2018 року, без укладення відповідного договору оренди водного об’єкту та земельних ділянок, використовує водосховище для риборозведення різних сортів риби (судак, короп, білий амур, окунь, щука, карась сріблястий), з метою подальшої реалізації у торговельній мережі.
Не сплачується суб’єктом господарювання до місцевих бюджетів і відповідна плата за користування водосховищем, що порушує економічні інтереси територіальної громади.
Така діяльність є протиправною, порушує чинне законодавство та суперечить вимогам Водного і Земельного кодексів України.
Позов скеровано до Господарського суду Житомирської області для розгляду по суті.
 
Прокуратура Житомирщини: Тwitter   Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 968