Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2020

На Житомирщині спійманого на викраденні нагород та ювелірних прикрас чоловіка засуджено на 3 роки і 2 місяці

Принципову позицію Новоград-Волинської місцевої прокуратури щодо призначення особі покарання, співмірного тяжкості скоєного злочину за викрадення нагород та ювелірних прикрас, підтримав Житомирський апеляційний суд та залишив вирок суду першої інстанції без змін, а скаргу обвинуваченого без задоволення.
Так, вироком Баранівського районного суду особу визнано винним у скоєнні злочину за ч.2 ст.15, ч.3 ст.185 КК України (закінчений замах на крадіжку, поєднану з проникненням у житло) та призначено покарання – позбавлення волі строком на 3 роки і 2 місяці.
Під час здійснення публічного обвинувачення Новоград-Волинською місцевою прокуратуроюу суді було наведено достатніх доказів, що беззаперечно довели вину обвинуваченого.
Кримінальну історію у передноворічну ніч скоїв неодноразово судимий житель міста Житомира.
Зокрема, перебуваючи 31.12.2018 у місті Баранівці, близько 04.00 год ранку увійшов до домогосподарства та, пошкодивши вікно у кухні, проник до житлового будинку. Обшукавши кімнати, виявив та викрав 10  нагороджувальних медалей, один нагрудний орден, ювелірні вироби та інше майно, загальною вартістю понад 20 тис грн.
Спакувавши викрадені речі до спортивної сумки, зловмисник мав намір залишити місце скоєння злочину, однак, як тільки вийшов із будинку, відразу був затриманий працівниками поліції.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1709