Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2020

На Житомирщині за втручання прокуратури з недобросовісного постачальника дизельного пального стягнуто майже один мільйон гривень на користь Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Позов прокуратури Житомирської області щодо стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю за непоставлений товар майже 1 млн грн на користь Комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради господарським судом міста Києва задоволено у повному обсязі.
Установлено, що у жовтні 2018 року між КУ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради та товариством укладено договір про закупівлю товарів за державні кошти, за умовами якого учасник прийняв на себе зобов’язання передати замовнику у власність 146 500 літрів дизельного пального за ціною 27,72 грн/літр, на загальну суму понад 4 млн грн.
На виконання умов договору товариством фактично відпущено КУ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» талонів (скретч-карток) на дизельне пальне в кількості 93360 л на загальну суму понад 2, 9 млн грн.
Однак, з грудня 2018 року відпуск палива автозаправними станціями за талонами (скретч-картками), переданими товариством згідно договору про закупівлю товарів за державні кошти припинився, а у замовника виник залишок невикористаних талонів (скретч-карток) на 31460 л на загальну суму 991, 3 тис грн.
Прокурором встановлено, що товариство не виконало свої зобов`язання з поставки товару у визначеній договором кількості та умови договору в частині забезпечення можливості вільного обміну талонів (скретч-карток) на товар, а повернути сплачені з бюджету кошти відмовилось.
Таким чином, замовника позбавлено права отримати товар за договором шляхом здійснення обміну талонів на дизельне пальне.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1938