Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2020

Прокуратура Житомирщини довела у суді незаконність надання Житомирською міськрадою благодійному фонду одного гектара землі вартістю майже 12 млн грн

За результатом розгляду позову Житомирської місцевої прокуратури господарським судом Житомирської області визнано незаконним і скасовано рішення Житомирської міськради, а також визнано недійсним договір суперфіцію та скасування запису про речове право.
Йдеться про те, що у березні 2016 року Житомирською міською радою прийнято рішення про надання у користування Міжнародному благодійному фонду земельної ділянки площею 1 га на умовах договору суперфіцію, з метою будівництва реабілітаційного центру.
На виконання рішення 30.09.2016 Житомирською міською радою укладено з  Міжнародним благодійним фондом договір суперфіцію.
Однак, Житомирською місцевою прокуратурою встановлено, що рішення міської ради та договір суперфіцію не відповідають вимогам чинного законодавства, оскільки земельну ділянку у користування надано без проведення земельних торгів, та за відсутності підстав для їх не проведення. Таким чином, порушено вимоги Земельного кодексу України.
Крім цього, вищевказані рішення та договір не відповідають вимогам містобудівного законодавства, зокрема Генеральному плану та плану зонування м. Житомира.
З метою захисту інтересів держави, місцевою прокуратурою заявлено позов, який задоволено у повному обсязі.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2247