Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2020

Житомирщина: підозрюваний в одержанні хабара на суму 5 тис доларів США інспектор кіберполіції перебуватиме під домашнім арештом

Прокуратурою Житомирської області забезпечено участь у розгляді клопотання щодо застосування запобіжного заходу інспектору кіберполіції, підозрюваному в одержанні неправомірної вигоди.
Ухвалою Хмельницького міськрайонного суду від 26.02.2020 особі застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту строком на два місяці.
Нагадаємо, інспектора відділу протидії кіберзлочинам в Житомирській області підозрюють у скоєнні злочину за ч.3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням) КК України.
Як повідомлялося раніше, за даними слідства, інспектор вимагав від місцевого жителя неправомірну вигоду на загальну суму 5 тисяч доларів США, пообіцявши не притягувати його до кримінальної відповідальності за розповсюдження порнографічної продукції.
Після того, як одержав на банківський рахунок частину неправомірної вигоди - 24 тис грн, того ж дня, 24.02.2020, був затриманий правоохоронцями у Житомирі неподалік одного з торговельних закладів.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Житомирської області. Досудове розслідування проводить  Територіальне управління ДБР, що у місті Хмельницькому.
Викрито незаконні дії інспектора кіберполіції завдяки спільним заходам прокуратури області, УСБУ в області та ТУ ДБР у м. Хмельницькому.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1905