Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2020

На Житомирщині передано до суду справу щодо побиття опікункою неповнолітньої підопічної

    За процесуального керівництва Бердичівської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом побиття опікункою неповнолітньої підопічної, що сталося у Чуднівському районі.
    Бердичівською місцевою прокуратурою 28.02.2020 затверджено обвинувальний акт за ч.1 ст.125 КК (умисне легке тілесне ушкодження) та скеровано до суду для розгляду по суті.
        За версією слідства, тілесних ушкоджень неповнолітній дівчинці заподіяла опікунка, дружина рідного дядька потерпілої. Саме її після смерті батьків дівчинки було призначено опікуном.
   Свої дії 37-річна жінка пояснила тим, що нібито дівчинка викрала у неї гроші. Тому вона схопила неповнолітню підопічну за шию та руками завдала ударів по обличчю.
    Пригнічену поведінку 14-річної школярки помітили у школі. А коли дівчинку оглянули медики, виявили синці та сліди побиття. На даний час дитина перебуває у центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.
    Також органами опіки і піклування вирішується питання щодо припинення опікунських прав обвинуваченою та влаштування потерпілої до прийомної сімї.
    Справу розглядатиме Чуднівський районний суд. Бердичівська місцева прокуратура здійснюватиме публічне обвинувачення.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1981