Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2020

На Житомирщині судитимуть рецидивіста, який прикував металевим ланцюгом чоловіка, побив та завдав ножових поранень: йому «світить» до 8 років тюрми

За процесуального керівництва Коростенської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування за фактом незаконного позбавлення волі людини, вчиненого способом, небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань протягом тривалого часу, а також заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя, що сталося в Олевському районі.
Наразі Коростенською місцевою прокуратурою обвинувальний акт за ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 121 КК України затверджено та скеровано до суду.
У скоєнні злочинів обвинувачують жителя Попільнянського району, 1984 року народження, раніше двічі судимого за розбійні напади (до 9 років 6 місяців та 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна).
За версією слідства, особа, зайшовши до сільського кафе, що в Олевському районі, та побачивши у підсобному приміщенні відвідувача кафе, 1994 року народження, на підґрунті раніше виниклих неприязних відносин побив його. Після цього, силоміць доставивши його у кімнату гуртожитку, що поблизу кафе, накинув металевий ланцюг на шию, за допомогою замка прив’язав до бильця ліжка та залишив на ніч. Наступного дня, повернувшись на місце злочину, знову побив потерпілого, завдавши ще й ножових поранень.
З огляду на тяжкість скоєних злочинів, місцева прокуратура наполягла на застосуванні особі запобіжного заходу у виді тримання під вартою, законність рішення якого підтвердив Житомирський апеляційний суд. Наразі тримання під вартою судом продовжено.
Справу розглядатиме Олевський районний суд.
Публічне обвинувачення у суді здійснюватиме Коростенська місцева прокуратура.
Додатково: санкцією суворішої ст. 121, ч. 1 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1792