Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2020

На Житомирщині за службове підроблення та привласнення бюджетних коштів до кримінальної відповідальності притягнуто директорку районної бібліотеки

   Бердичівською місцевою прокуратурою забезпечено публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом службового підроблення та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого директоркою однієї з районних бібліотек.
Вироком суду від 04.03.2020 особу визнано винною у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. За скоєний злочин призначено покарання у виді 1 року 1 місяця обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями терміном на один рік.
   Установлено, що директорка районної бібліотеки прийняла свого співмешканця на посаду оператора котельні та, відповідно до штатного розпису, протягом півроку нараховувала зарплату.
    Однак, як зясувалося, нараховану за період із жовтня 2017 по квітень 2018 роки зарплату директорка отримувала власноруч, оскільки новоприйнятий працівник насправді не працював, а перебував на заробітках за кордоном.
   Унаслідок службового підроблення нею було привласнено понад 21 тис грн бюджетних коштів.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1865