Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2020

У Житомирі місцевому мешканцю повідомлено про підозру в організації схеми з ухилення від сплати податків на суму 8,2 млн грн

   Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, унаслідок чого державному бюджету завдано збитків на суму 8,2 млн грн.
   У вівторок, 10 березня 2020 року, за погодженням із прокуратурою області, у межах досудового розслідування, фізичній особі повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 212  КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).
   За версією слідства, мешканець міста Житомира організував схему з ухилення від сплати податків під час митного оформлення транспортних засобів.
    Для реалізації своїх протизаконних дій підозрюваний протягом 2017-2018 років використовував низку підконтрольних підприємств, у тому числі й таких, що здійснюють свою діяльність на території Житомирської області.
  Впровадження такої злочинної схеми під час розмитнення автомобілів призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах на загальну суму 8,2 млн грн.
   Викрито та задокументовано протиправну господарську діяльність зловмисника завдяки спільним професійним діям прокуратури Житомирської області, слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Житомирській області та ВБКОЗ УСБУ в області.
   На даний час вирішується питання щодо застосування підозрюваному запобіжного заходу та накладення арешту на майно.
  Як повідомлялося раніше, у межах досудового розслідування цього ж кримінального провадження 30.01.2020 повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах ще одному фігуранту справи – керівнику місцевого приватного підприємства.
   Досудове розслідування триває, встановлюється причетність до скоєння злочину інших осіб.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1966