Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2020

Бердичівська місцева прокуратура повертає територіальним громадам 26 га землі вартістю 4,5 млн грн відумерлої спадщини

    Бердичівською місцевою прокуратурою в інтересах органів місцевого самоврядування до суду заявлено 7 позовів про визнання спадщини на земельні ділянки загальною площею 26 га вартістю 4,5 млн грн відумерлою з метою подальшої передачі їх до комунальної власності територіальних громад.
    За результатами опрацювання інформації з відкритих джерел місцевою прокуратурою установлено у Ружинському районі випадки бездіяльності органів місцевого самоврядування. Зокрема, сільські ради не вживають заходів щодо визнання спадщини на земельні ділянки, які залишились після смерті громадян, відумерлою, чим порушують вимоги ст.1277 Цивільного кодексу України.
    Так, відповідно до інформації ГУ Держгеокадастру в області, за двома жителями с. Березянка Ружинського району були зареєстровані сертифікати про право на земельну частку (пай), кожний - площею 4,24 умовних кадастрових гектарів вартістю майже 1,5 тис грн.
    Разом з цим, за відсутності заповіту, протягом 20 років після смерті сельчан, які належали до категорії одиноких, відповідно до інформації Спадкового реєстру, спадкові справи не відкривалися та свідоцтва про право на спадщину жодним особам не видавалися.
    Аналогічні факти встановлено у Княжицькій та Огіївській сільських радах.
    Місцевою прокуратурою в інтересах сільських рад заявлено відповідні позови, які вже прийняті судом до розгляду та відкриті провадження.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1905