Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2020

На Житомирщині секретаря-депутата однієї із сільських рад оштрафовано на 3400 грн за допущення конфлікту інтересів

Бердичівською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом адміністративного протоколу щодо скоєння секретарем-депутатом сільської ради Ружинського району адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.
Установлено, що депутат сільської ради порушила вимоги ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», у звязку з чим стосовно неї було складено 4 адміністративні протоколи.
Зокрема, депутат, яка обіймала посаду секретаря сільської ради, двічі не повідомила належним чином депутатів перед голосуванням про конфлікт інтересів, проголосувавши за встановлення собі посадового окладу та матеріальної допомоги. 
Конфлікт інтересів у депутата сільської ради виник у грудні 2018 року, під час засідання сесії сільської ради, на розгляд якої було винесено питання щодо затвердження посадових окладів для працівників органу місцевого самоврядування, а також у серпні 2019 року під час сесії сільської ради, на розгляд якої було поставлено питання щодо надання їй матеріальної допомоги.
За результатами судового розгляду постановою Ружинського районного суду депутата сільської ради визнано винною у скоєнні адміністративних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 грн.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1653