Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2020

На Житомирщині прокуратура спільно із СБУ виявили на території складу майже 100 колод дубу і сосни, а також дошки невідомого походження (ФОТО)

    Прокуратура Житомирської області спільно із правоохоронними органами та місцевими органами влади продовжують вживати заходи з протидії незаконному обігу нелегально здобутої деревини та протиправним порубкам лісу.
    Так, у п’ятницю, 13 березня 2020 року, Бердичівською місцевою прокуратурою спільно із співробітниками Бердичівського міськвідділу  УСБУ в області та працівниками Любарської райдержадміністрації, у ході проведення оперативних заходів на складі, обладнаному на території колишнього райдоруправління, що поблизу с. Старий Любар Любарського району, виявлено деревину та лісоматеріали невідомого походження.
    Зокрема, виявлено немаркованих 88 колод дубу, 10 колод сосни, вантажний автомобіль з причепом, навантажені деревиною та підготовлені до перевезення, а також значну кількість дубових дощок (обєм та вартість встановлюється).
    Місцевий житель, який представився власником пилорами, не зміг пояснити походження лісоматеріалів та не надав відповідних підтверджуючих документів на деревину.
    За встановленим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 246 КК України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу).
    Досудове розслідування проводить Любарське відділення поліції. Процесуальне керівництво здійснює Бердичівська місцева прокуратура.
    Наразі тривають невідкладні слідчі дії, встановлюється походження лісоматеріалів, причетність до справи інших осіб.
    Також вирішується питання щодо накладення арешту на виявлену лісопродукцію та транспортний засіб.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2036