Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2020

У Бердичеві судять ще одного місцевого жителя за шахрайство

    Бердичівською місцевою прокуратурою здійснюється публічне обвинувачення у справі за фактом скоєння місцевим жителем шахрайства, а саме, заволодіння чужими коштами на суму 24 тис грн.
    У суді розглядаються докази, зібрані у ході досудового розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.190 КК України (шахрайство, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману).
    Шахрайські дії стосовно жительки міста Бердичева були вчинені у травні 2018 року.
    Зокрема, обвинувачений у скоєнні злочину – 24-річний ніде не працюючий бердичівлянин, відповідно до розподілених із співучасником ролей, зустрівся із жінкою біля торговельного центру та поставив вимогу передати йому кошти на суму 24 тис грн. Попередньо потерпілій зателефонували та повідомили, що саме таку суму необхідно для лікування її сина.
    На жаль, це не єдиний випадок, коли довірливі громадяни, почувши від незнайомих осіб, що рідним загрожує небезпека, не роздумуючи, кидаються на допомогу та віддають шахраям останні заощадження.
    Також поширеними є випадки інтернет-шахрайства, коли громадяни, не переконавшись у добросовісності продавця, перераховують гроші, натомість так і не отримавши проплачений товар.
    Ще одна категорія шахраїв, представляючись працівником правоохоронного органу та повідомляючи громадянам про нібито скоєння їхнім родичем злочину, обіцяють за певну суму «не притягувати до кримінальної відповідальності».
    Так, протягом 2019-2020 років, за процесуального керівництва Бердичівської місцевої прокуратури, органами поліції розслідувано та з обвинувальними актами скеровано до суду 59 кримінальних проваджень за ч.ч. 1, 2 ст. 190 КК України (шахрайство, тобто заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою).
    У зв’язку із цим доречним буде застерегти громадян: не довіряйте шахраям та  ретельно перевіряйте інформацію від незнайомих осіб, перш ніж виконувати їхні вимоги та віддавати гроші.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1622