Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2020

На Житомирщині колишнього голову сільської ради приміського села підозрюють у зловживанні службовим становищем та підробленні документів для приватизації близько 4 га землі вартістю понад 400 тис грн

Прокурор Житомирської області Олег Василів підписав підозру колишньому голові однієї із сільських рад Житомирського району про скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України.
У понеділок, 23 березня 2020 року, за дорученням прокурора області, процесуальними керівниками Житомирської місцевої прокуратури особі вручено повідомлення про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службовому підробленні під час виділення земельних ділянок місцевим жителям.
За даними досудового розслідування, сільський голова (обіймав посаду до 2015 року), діючи в інтересах третіх осіб, зловживаючи своїм службовим становищем, підробив офіційні документи – рішення сесії сільської ради та додатки до них для приватизації земель сільськогосподарського призначення.
Унаслідок цього у приміському селі 13-ма місцевими жителями незаконно приватизовано земельні ділянки загальною площею 4,2 гектара, чим заподіяно збитки державі на загальну суму 417 тисяч гривень.
Досудове розслідування проводить Житомирський ВП ГУНП в області.
Процесуальне керівництво здійснює Житомирська місцева прокуратура.
 Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1894