Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2020

Під домашнім арештом перебуватиме головний інспектор Управління Держпраці, підозрюваний у вимаганні та одержанні 500 доларів США неправомірної вигоди

Прокуратура Житомирської області забезпечила участь у розгляді клопотання щодо застосування запобіжного заходу головному інспектору Управління Держпраці в області, підозрюваному у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.
Ухвалою Хмельницького міськрайонного суду 26.03.2020 особі застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту у нічну пору доби.
Також ухвалою суду головного інспектора відсторонено від займаної посади строком на два місяці.    
Як уже повідомлялося, 25.03.2020 особу затримано під час вимагання та одержання 500 доларів США неправомірної вигоди. За даними слідства, за таку суму головний інспектор державної установи пообіцяв приватному підприємцю не притягувати його до кримінальної відповідальності за порушення трудового законодавства.
Викрито протиправні дії службової особи за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області співробітниками Територіального управління ДБР у м. Хмельницькому спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР ГУ Нацполіції України.
 Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України триває.
Хід розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури Житомирської області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1743