Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2020

У Житомирі взяли під варту неодноразово судимого чоловіка, підозрюваного у скоєнні замаху на вбивство поліцейського

Житомирська місцева прокуратура забезпечила участь у розгляді клопотання щодо застосування запобіжного заходу підозрюваному у скоєнні  замаху на вбивство поліцейського та незаконному придбанні і зберіганні вогнепальної зброї.
У пятницю, 27 березня 2020 року, ухвалою Богунського районного суду міста Житомира особі застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення застави.
Неодноразово судимий (незаконний обіг наркотиків, умисне вбивство) житомирянин, 1984 року народження, черговий свій злочин скоїв 26.03.2020 у Житомирі, під час його затримання працівниками поліції.
За даними слідства, підозрюваний, з метою уникнення покарання за раніше скоєний злочин, переховувався та був оголошений у розшук.
Коли ж оперативні працівники, дізнавшись місце перебування, прибули до помешкання для його затримання, чоловік застосував зброю, вистріливши у поліцейських.
Такі дії кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї) та ст. 348 (замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) КК України.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Житомирська місцева прокуратура.
Досудове розслідування проводить Житомирський відділ поліції.
Додатково: санкцією зазначених статей, за сукупністю скоєних кримінальних правопорушень, передбачено покарання у виді позбавлення волі строком від 9 до 15 років або довічне увязнення.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1701